Dags att köpa viktväst 

Du springer och springer. Kilometer efter kilometer. Kanske för att gå ned i vikt. Någonstans finns där väl en önskan om att samtidigt kunna samla på sig lite muskler också. Men då kommer här nyheter, kompis. Det blir inte mycket muskler om du bara springer. I så fall behöver du köpa en viktväst. 

Köpa viktväst? Vad skulle det vara bra för? Flera saker faktiskt, ska du veta. En viktväst är precis som det låter en väst med vikter. Du sätter på dig den för att öka den kroppsegna vikten. Det innebär förstås att din kropp måste jobba lite hårdare och använda fler muskler när du springer. Att köpa viktväst kan med andra ord ta din träning till nästa nivå. 

Konditionsträning och styrketräning 

Om du bestämt dig för att köpa viktväst måste du naturligtvis inte springa med den. Det finns många fler syften och sammanhang som du kan använda den i. Som till exempel vid powerwalks eller när du tränar knäböj och upphopp. Många använder den även under annan styrketräning, som till exempel crossfit. 

Det som är bra med att köpa viktväst är att du inte köper en och samma vikt för hela västen. Plagget är utrustat med fickor i vilka du kan ta bort eller addera olika vikter. På så vis kan du anpassa din viktväst efter din personliga nivå, och behöver alltså inte köpa grisen i säcken. 

Vilken slags viktväst ska jag köpa? 

Det finns inte en viktväst du kan köpa som passar för alla människor. Tyvärr är det lite mer komplicerat när du ska införskaffa dig din väst, men det finns lite generella råd som man ändå kan ge. För det första ska du tänka på vad din egen kropp klarar av. Glöm inte att det även är leder som behöver jobba, förutom musklerna. 

För det andra handlar det om storlek. Den ska varken vara för lång eller för klumpig. Gärna sitta ganska tajt, så att den stör så lite som möjligt oavsett vilken träning du ägnar dig åt. En sak är säker dock. Köpa viktväst kommer att revolutionera resultaten av din träning om du använder den på rätt sätt. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *