Dags för attefallshus i Tyresö?

Funderar du på att komplettera villan i Tyresö med ett attefallshus? Det kan vara en riktigt bra idé. För en relativt liten kostnad kan du få ett extra utrymme som går att använda på många olika sätt. Kanske har du sett grannar i Tyresö bygga attefallshus som används för uthyrning? Det är ett av många möjliga användningsområden.

Skapa en gäststuga

Ett attefallshus är en liten byggnad du gör på tomten, till exempel vid din villa i Tyresö. Du kan använda huset för förvaring, som replokal, tvättstuga eller vad du vill. Många väljer att bygga ett attefallshus att ha som gäststuga och kanske också för uthyrning. Att skapa ett produktiv attefallshus Tyresö kan ge dig många olika möjligheter. Kanske behöver släktingar någonstans att sova över när de hälsar på, utan att du själv måste erbjuda din säng. Och kanske är uthyrning till turister under delar av året en extrainkomst som skulle sitta bra. Du väljer själv utformning av huset, inredning, stil och användningsområde. Allt går att anpassa efter dina önskemål, oavsett om du bygger själv eller anlitar någon för att göra det.

Attefallshus Tyresö – att tänka på

När du ska bygga attefallshus får det inte vara för nära tomtgränsen, då kan det behövas bygglov. Det är också bra att tänka på att du kan bygga flera olika små hus, men att de sammanlagt inte får vara på mer än 30 kvadratmeter. För att det inte ska krävas bygglov måste det byggas i anslutning till en annan fastighet på din tomt, till exempel en villa. Du kan välja att bygga ett attefallshus från grunden eller köpa ett helt färdigt som transporteras till tomten, eller hitta en lösning som befinner sig någonstans mitt emellan. Byggtekniken styr inte om det krävs bygglov eller inte, utan det handlar om storleken, om grannar riskerar att bli störda av byggnaden eller liknande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *